Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Waar vindt je het beste werk?

Waar vindt je het beste werk?

Sharing is caring

Er zijn verschillende plekken waar je kunt beginnen met het zoeken naar een baan. De meeste mensen kijken voor vacatures Utrecht op het internet, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een goede vriend of een oud-collega te benaderen met de vraag of hij nog een leuk bedrijf met openstaande vacatures kent. Wanneer je in een winkelstraat loopt kun je ook kijken naar leuke winkels waar je graag zou willen werken. Sommige winkels hebben namelijk een formulier op het raam hangen wanneer zij op zoek zijn naar medewerkers. In deze blog lees je meer over alle plekken waar je werk kunt vinden.

Kijk op grote vacaturesites

De meeste mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan kijken vaak als eerst op het internet. Hier vind je namelijk grote vacaturesites waar dagelijks een heleboel vacatures door diverse bedrijven op worden geplaatst. Bedrijven zoeken is ook mogelijk op een grote vacaturesite. Je kunt namelijk in de zoekbalk een bedrijfsnaam of locatie intypen wanneer je gericht wilt zoeken. Het is ook mogelijk om andere functiekenmerken in te vullen zoals het soort dienstverband en het aantal uren per week. Via een grote vacaturesite kun je eenvoudig je motivatiebrief opsturen en daarbij je CV voegen. Hierdoor krijgt een bedrijf een helder en overzichtelijk beeld van jou als kandidaat. Wanneer een bedrijf geïnteresseerd is in jou en je wil uitnodigen voor een kennismakingsgesprek neemt de recruiter contact met je op via de mail of de telefoon.

Vraag vrienden en familie

Een andere handige manier om in contact te komen met potentiële werkgevers is door gebruik te maken van je vrienden en familie. Misschien heb je wel een tante of neef die in een bepaalde sector of branche werkt die jij wel interessant vindt. Je kunt er dan voor kiezen om informatie te vragen over het bedrijf en te vragen of er nog openstaande vacatures zijn. Een voordeel hiervan kan zijn dat een bekende of een familielid van jou een goed woordje voor je kan doen binnen het bedrijf. Dit zorgt voor een bepaalde mate van betrouwbaarheid omdat de bron al werkzaam is binnen dit bedrijf. Hierdoor wordt de kans dat je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek groter. Je moet er wel rekening mee houden dat het zo kan lopen dat je uiteindelijk collega’s wordt met je familielid of vriend(in).

Stap een winkel in

Wanneer je op zoek bent naar een functie als winkelmedewerker of kassamedewerker kun je ervoor kiezen om winkels in te stappen. Sommige winkels hebben formulieren op het raam van de etalage geplakt waarop vermeld staat dat zij op zoek zijn naar nieuw personeel. In dit soort gevallen is het slim om de winkel in te lopen en jezelf voor te stellen. Dit kan wellicht een beetje spannend zijn maar hiermee laat je zeker een goede eerste indruk achter en zul je niet snel vergeten worden. In de meeste gevallen dien je alsnog online een sollicitatieformulier op te sturen. Soms is het ook mogelijk om dit formulier direct in de winkel in te vullen. Vaak is dit sneller dan wanneer je dit online doet dus zodra je de kans hebt om het in de winkel in te vullen kun je dit maar beter meteen doen.