Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Waarom je een tweede telefoonnummer voor je bedrijf nodig hebt

Waarom je een tweede telefoonnummer voor je bedrijf nodig hebt

Sharing is caring

Je hebt misschien wel eens mensen horen praten over de voordelen van een tweede telefoonnummer, maar ben je overtuigd van de voordelen voor je bedrijf? Werken in een ander gemakkelijk en nieuwe technologie introduceren in een bedrijf kan een uitdaging zijn, dus is het belangrijk de voordelen zorgvuldig te overwegen voor je je aan iets nieuws vastlegt.

In deze gids bekijken we de voordelen die een tweede telefoonnummer voor je bedrijf kan opleveren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Scheiding van privé en zakelijk leven

Er zijn veel voordelen van een toegewijd 026 nummer aanvragen voor je bedrijf. Het belangrijkste voordeel is echter dat je je persoonlijke en je professionele leven gescheiden kunt houden. Met een tweede telefoonnummer kun je een lijn hebben voor persoonlijke gesprekken en een andere lijn voor zakelijke gesprekken. 

Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je een belangrijk telefoontje van een klant mist omdat je druk aan het chatten bent met je vrienden. Bovendien geeft het hebben van twee verschillende telefoonnummers je klanten gemoedsrust in de wetenschap dat ze met de juiste persoon contact opnemen als ze je bereiken.

Bescherming van de privacy

Een ander voordeel van het gebruik van een tweede nummer voor zaken is dat het je privacy kan helpen beschermen. Als je bijvoorbeeld een bedrijf aan huis hebt, wil je misschien niet dat mensen weten wat je persoonlijke telefoonnummer is. Met een apart zakelijk nummer kun je gesprekken screenen en vermijden dat je privé informatie prijsgeeft aan mensen die ze niet mogen hebben.

Beheer van meerdere bedrijven of projecten

Het hebben van twee nummers kan ongelooflijk nuttig zijn bij het gelijktijdig beheren van meerdere bedrijven of projecten. Als je bijvoorbeeld een klein bouwbedrijf en een online winkel hebt, kun je door afzonderlijke telefoonnummers te gebruiken gemakkelijker bijhouden van welk project of welke zakelijke onderneming de oproep afkomstig is. 

Zo weet je meteen waar het telefoontje over zal gaan, in plaats van het risico te lopen onzeker te klinken als je de telefoon opneemt, of, erger nog, het de beller nog te moeten vragen.

Flexibiliteit bij reizen

Het hebben van twee telefoonnummers biedt extra flexibiliteit bij reizen of werken op afstand. Als je vaak reist voor je werk of vaak van thuis uit werkt, is het uiterst waardevol om zowel mobiele als vaste telefoonnummers te kunnen gebruiken zonder dubbele contactgegevens te hebben. 

En als er ooit twijfel is over de vraag of iemand je mobiele telefoon of je vaste kantoorlijn moet proberen te bellen, is er nu geen onduidelijkheid meer; kijk gewoon op de nummerweergave!

Biedt dekking buiten kantooruren

Er zijn momenten dat je je klanten een telefoonnummer moet geven voor dekking buiten kantooruren. Dat brengt je dan in de situatie dat je ofwel een ander vast telefoonnummer moet huren, ofwel een buiten-de-uren telefoon moet opzetten die doorgegeven wordt aan wie er die week dienst heeft.

Met een virtueel nummer kun je het eenvoudig doorschakelen naar de telefoon van wie er ook maar in gesprek is. Nooit meer de telefoon vergeten; nu zullen klanten ook buiten de uren altijd met iemand in contact kunnen komen.

Hoe ondersteunt een tweede lijn de productiviteit op de werkplek?

Er zijn vele redenen waarom het hebben van een tweede lijn voor je bedrijf de productiviteit op de werkplek kan bevorderen. Om te beginnen kan een lijn die speciaal voor het werk bestemd is je helpen afleiding te vermijden en je op je taken geconcentreerd te houden. Bovendien, als je buiten je bureau oproepen moet aannemen, kun je met een ander nummer bellers snel contact met je laten opnemen zonder je persoonlijke nummer te moeten achterhalen. 

Een tweede lijn kan ook nuttig zijn als je meerdere projecten tegelijk beheert, want zo kun je elk project georganiseerd en per telefoonaansluiting gescheiden houden. Deze vorm van systematisering kan zeer gunstig zijn voor je tijdbeheer en organisatorische efficiëntie. 

Tenslotte kan het gebruik van een tweede telefoonnummer voor je werk geruststelling geven in de wetenschap dat alle communicatie in verband met je bedrijf via één centraal contactpunt verloopt.

Lees ook eens: Tweede zakelijke nummer vast op je mobiele telefoon of app ? - Belfabriek

Kan een virtueel telefoonnummer helpen werk en privé communicatie te scheiden?

Er zijn vele redenen waarom je een virtueel telefoonnummer voor je bedrijf zou willen gebruiken. Misschien probeer je werk en privé communicatie te scheiden, of misschien heb je een extra lijn nodig voor zakelijke doeleinden maar wil je niet de hoge maandelijkse kosten betalen die verbonden zijn aan traditionele vaste lijnen. Een virtueel telefoonnummer kan bij beide zaken helpen en nog veel meer!

Een van de belangrijkste voordelen van een virtueel telefoonnummer is dat het je kan helpen je werk en privé-leven te scheiden. Met een aparte lijn voor je bedrijf kun je je persoonlijke zaken privé houden en mogelijke verwarring tussen de twee werelden vermijden. Dit is vooral belangrijk als je van thuis uit werkt; een eigen lijn voor je werk kan afleidingen tot een minimum beperken en je helpen je te concentreren op wat gedaan moet worden.