Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Hoe vind je een lek in je zwembad?

Hoe vind je een lek in je zwembad?

Sharing is caring

Een lekkage in je zwembad is heel vervelend. Het kost veel geld en het is niet goed voor je zwembad. Je merkt vaak pas na een tijdje dat je last heb van een lekkage. Een zwembad lekkage repareren kan bij zwembad-renoveren.nl. Het is namelijk erg lastig om een lekkage zelf te repareren. Daarom kan je het beste een professional inhuren, zo weet je ook zeker dat het goed gedaan is en dat je niet na een tijdje er weer last van hebt.

Hoe zie je dat jouw zwembad lekkage heeft?

Het komt vaak voor dat je  er  pas na een tijdje achter bent gekomen dat er een lekkage is. Je kan dit ook merken aan waterverlies. Hierdoor loopt het afzuigpunt droog en zal de pomp dus lucht gaan zuigen en meer geluid maken. Vind jij dat jouw pomp meer geluid maakt dan normaal, dan kan je het beste jouw zwembad even in de gaten houden. Door een lekkage zal het water sneller wegspoelen. Dit kan je zien aan een verzakking van de grond. Heb je rondom je zwembad betonplaten? Dan zal je dit niet waar kunnen nemen. Zie je nog niks, controleer dan altijd ook je leidingen. Soms is er iets aan vervanging toe of zit iets niet meer goed vast. Heb je een vermoeden waar het lek zit, dan kan je een gekleurde testoplossing aan het water toevoegen. Hiermee kan je zien of de lek ook echt daar zit.

Wat zijn de oorzaken van een lekkage in jouw zwembad?

Door de waterdruk is een zwembad vrij kwetsbaar. De vele liters water drukken op de verlichting, afzuigers, skimmers, maar ook op het materiaal van het zwembad. Kleine barsten of scheuren groeien dan makkelijk uit tot een serieus probleem. Dat is omdat de druk van het water continu aanwezig is. Bij een lekkage kan je altijd het beste een lekkage specialist inhuren. Zij hebben ruime ervaring met zwembaden en weten wat ze doen. Dit scheelt jou tijd. 

Hoe kan je lekkage voorkomen?

Ontdek je een lekkage in het zwembad, kost het jou veel tijd en geld. Om dit te voorkomen kan je ten eerste beginnen met goed en regelmatig onderhoud te houden. Laat je zwembad altijd installeren door een professional. Zijn er tuinwerkzaamheden dichtbij het zwembad, pas dan op en dek je zwembad dan goed af. Voorkom scherpe voorwerpen bij of in jouw zwembad. Zo voorkom je ook dat je jezelf geen pijn doet. Heb je het gevoel dat jouw zwembad een lekkage heeft, wacht dan niet te lang met het oplossen van het probleem.