Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Motorvoertuigen en tweewielers / Calorieën verranden met fietsen

Calorieën verranden met fietsen

Sharing is caring

De afvallers onder ons herkennen dit wel: calorieën tellen. Regelmatig zal dan de vraag voorbijkomen: hoeveel calorieën verbrand je met fietsen? Een interessante vraag met diverse antwoorden. In dit artikel gaan we uitleggen welke factoren er bij de berekening van hoeveel calorieën verbrand je met fietsen komt kijken: gaat het om gewone (dames)fietsen of om elektrische fietsen? De snelheid waarmee je fietst en je gewicht zijn ook factoren die meewegen.

Factor 1: het soort fiets waar je op rijdt

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen? Tja, op welke fiets rij jij? Dit maakt zeker verschil uit! Wordt er bijvoorbeeld op gewone (dames)fietsen gereden, dan zullen er meer calorieën verbrand worden, omdat je lijf hard moet werken tijdens het fietsen. Wordt er op elektrische fietsen gereden, dan geeft de vraag: hoeveel calorieën verbrand je met fietsen al een heel ander antwoord. Door de ondersteuning van de elektrische fiets kost fietsen minder moeite. Bovendien is er ook flink wat verschil tussen de diverse standen: je kan de ondersteuning uitlaten of heel zwaar zetten of je kan op standje turbo zonder enige moeite door crossen. Naar de fietsenwinkel Arnhem Om de goede fiets voor jou te vinden, raden we je aan om naar een goede fietsenzaak te gaan in Arnhem of wellicht ergens anders in Nederland. Een goede fietsenwinkel heeft de knowhow om voor jou het juiste type fiets te vinden. Je zit dus altijd goed bij een fietsenwinkel. Met een ruim assortiment (bijvoorbeeld herenfietsen, elektrische fietsen of damesfietsen) is de keuze groot genoeg.

Factor 2: de snelheid waarmee je fietst

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen? Het type fiets waar je op rijdt heeft invloed op de vraag, maar zeker ook je snelheid is van invloed. Rij je op gewone (dames)fietsen en verhoog je snelheid, dan moet je lijf simpelweg harder werken en verbrand je dus meer calorieën. Zo simpel is het. Niks ingewikkelde theorieën.

Factor 3: je gewicht

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen? Het soort fiets en de snelheid zijn dus van invloed op het aantal verbrande calorieën, maar zeker ook je gewicht is van invloed! Iemand met een zwaarder gewicht moet harder werken en gebruikt meer energie en calorieën dan een lichter iemand.

Fietsen versus wandelen

Hoewel het calorieverbruik tussen wandelen en fietsen niet zo heel veel verschilt, kan het toch wel wat uitmaken als je naar de afstand kijkt. Als je gaat lopen, ben je langer bezig en dus langer bezig met calorieën te verbranden dan wanneer je datzelfde stuk gaat fietsen. Je verbrandt dan met dat stuk lopen dus meer calorieën dan fietsend.

Een korte samenvatting

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen? Dat verschilt per persoon, omdat alle mensen verschillend zijn. Zo rijden ze op verschillende soorten fietsen en verschilt hun snelheid en gewicht. Daardoor is het antwoord op de vraag: hoeveel calorieën verbrand je met fietsen per persoon anders. Je kan het via Internet ongeveer uitrekenen met handige websites, maar je zal het nooit precies weten.