Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Motorvoertuigen en tweewielers / Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

Sharing is caring

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe gezond nu eigenlijk? Is de fiets bijvoorbeeld geschikt om te gebruiken als middel om af te vallen? Verbrand je er calorieën mee, en zo ja, hoeveel? Nieuwsgierig? Lees hieronder verder. Mocht je overwegen een nieuwe damesfiets of elektrische fiets te kopen, ga dan naar de fietsenwinkel Arnhem voor een goed advies.

Fietsen voor de gezondheid

Fietsen is echt goed voor de gezondheid, dat is bewezen. Het zorgt voor een betere doorstroming van het bloed, wat goed is voor je hele lichaam, zoals:

Hersenen

Je hersenen hebben zeker baat de snellere hartslag die de betere doorbloeding veroorzaakt. Hierdoor krijgen je hersenen meer zuurstof. Die zuurstof hebben je hersens nodig om nieuwe hersencellen te vormen. Hart en bloedvaten Ook je hart en bloedvaten zullen je dankbaar zijn. Door de beweging gaat je hart sneller kloppen en wordt de bloeddoorstroming sneller. Dat maakt dat je bloedvaten meer flexibel worden en minder snel dichtslibben. Stress en slapen Fietsen werkt ontspannend en daardoor stressverlagend. Ook kun je na een fietstocht beter slapen.

Diabetes type 2

Fietsen is bij uitstek goed bij dit type diabetes, omdat het helpt bij de regulatie van de bloedglucosewaarde.

Afvallen door fietsen

Als je wilt afvallen, dan is alle lichaamsbeweging goed. Maar dat geldt zeker ook voor fietsen. Per dag een half uur fietsen zorgt al voor een betere vetverbranding. Wat ook belangrijk is voor wat zwaardere mensen, is dat je de gewrichten niet belast doordat de fiets het gewicht draagt i.p.v. je benen. Het aantal calorieën dat je verbrandt is onder andere afhankelijk van je gewicht. Een voorbeeld: iemand die 60 kg weegt en een half uur gaat fietsen met een snelheid van ongeveer 20 km per uur, verbrandt ongeveer 225 calorieën (kcal). Iemand van 70 kg verbrandt daarentegen op dezelfde snelheid en met dezelfde tijdsduur 265 kcal.

Opbouwen

Ben je niet gewend om te fietsen? Bouw dan langzaam op. Start met een half uur en verleng dit iedere keer. Zo kun je op een gegeven moment gemakkelijk twee tot drie uur volhouden. Variatie in de snelheid van fietsen zorgt overigens voor een betere conditie.

Elektrische fiets

Vaak wordt de vraag gesteld of een elektrische fiets ook gezond is. Het antwoord hierop is ja. Je maakt immers dezelfde beweging en bent actief bezig. Voor wat betreft het aantal calorieën dat je verbrandt kun je er vanuit gaan dat je per uur ongeveer 35 calorieën minder verbrandt dan met een gewone fiets. Toch blijkt in de praktijk dat mensen met een elektrische fiets juist over het geheel genomen meer calorieën verbranden. Dat komt dan vooral doordat men sneller de fiets pakt in plaats van de auto, bijvoorbeeld om naar het werk te gaan.

Fiets kopen?

Ben je op zoek naar een goede damesfiets? Of mogelijk een elektrische fiets? De fietsenwinkel in Arnhem heeft een breed assortiment en kan je goed adviseren. Als je niet gewend bent om regelmatig te fietsen, maar van plan bent om dat wel te gaan doen, vraag dan om advies welke fiets het beste bij jou past. Vraag ook advies over het zadel, want zadelpijn kan optreden en weerhoudt je ervan om langere tochten te rijden. Dat is jammer, want het kan met een goed advies voorkomen worden.