Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Hoe duur is het laten repareren van je dak?

Hoe duur is het laten repareren van je dak?

Sharing is caring

Het kan altijd wel eens gebeuren dat er iets van schade aan je dak ontstaat, dit kan komen omdat je dak al heel erg oud is en nu aan het slijten is, maar ook een heftige storm kan flink wat schade aan je dakpannen aanrichten. Maar als je je dak wilt repareren, hoeveel gaat dit dan precies kosten? Hieronder vertellen we je een aantal factoren waar de prijs van de reparatie van het dak vanaf hangt.

 

Materiaal van het dak

Ten eerste heb je natuurlijk het materiaal van het dak, hoe duurder het materiaal is wat vervangen moet worden hoe meer het ook gaat kosten in totaal. 

 

Oppervlakte

Het verschilt ook nog eens hoe groot je dak is, een klein huisje tussen andere rijtjeshuizen zullen een stuk goedkoper zijn om te maken dan een groot alleenstaand huis. Maar over het algemeen hoef je alleen te kijken naar het oppervlak van waar de schade is, hoe groter dit oppervlak hoe duurder de reparatie zal worden.

 

Probleem

Ook het soort probleem zorgt voor een verschil in prijs, het simpel vervangen van een enkele dakpan is natuurlijk een stuk goedkoper om te doen als meerdere dakpannen die zijn weggewaaid tijdens een storm.

 

Tijd

Verder heb je ook de tijd die de dakdekkers kwijt zijn aan het oplossen van het probleem aan het dak, hoe meer tijd ze moeten besteden, hoe meer uren aan de werknemers uitbetaald moeten worden. Dit heeft als gevolg dat jij ook meer zal moeten betalen.

 

Locatie

Als laatste heeft de locatie ook nog invloed op het prijskaartje van de reparatie. Als je huis ver weg is van het dakdekker bedrijf, dan zullen ze verder moeten rijden en meer kosten maken. Ook kan de prijs stijgen als het dak niet goed te bereiken is en de werknemers dus meer risico moeten nemen. Mocht je nog naar een goede dakdekker op zoek zijn, kijk dan eens bij dakdekker Arnhem.

 

Aan een dak kunnen veel verschillende dingen mankeren, maar hoe duur is het om zo’n mankement te laten repareren? Ten eerste heeft de materiaal van het dak invloed op de prijs. Ook de oppervlakte van het dak, en vooral van het probleem gedeelte, bepaald ook de prijs. Hoe complex het probleem is zorgt ook voor een prijsstijging. Als laatste heb je nog de tijd dat de dakdekkers nodig hebben om het probleem op te lossen en de locatie waar ze naar toe moeten rijden plus hoe goed het dak bereikbaar is die allemaal invloed hebben op de uiteindelijke prijs.