Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Arnhem

VOG aanvragen Arnhem

Aanvragen van een VOG in Arnhem Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Arnhem
Stad Arnhem
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Arnhem
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten vog |

Aanvragen van een VOG in Arnhem

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente Arnhem.


VOG aanvragen Arnhem

 

VOG aanvragen in Arnhem

Hoewel we het allemaal in onze schooltijd tijdens aardrijkskundeles hebben moeten leren, zullen velen onder ons nog altijd twijfelen over het benoemen van de hoofdstad van Gelderland. Is het nou Nijmegen of Arnhem en inderdaad, het is toch echt Arnhem. Deze gemeente van iets meer dan 160.000 inwoners ligt in het midden, maar tegen de oostgrens van ons land, is bijzonder waterrijk en grenst aan het nationale park de Veluwe. Veel mooier kun je het niet hebben en het zal niemand verbazen dat het er prettig werken en wonen is. Over dat werken gesproken: indien u in de running bent voor een nieuwe baan, kan het gebeuren dat uw toekomstige werkgever of bedrijf om een zogenaamde VOG vraagt. Dat is een verklaring omtrent het gedrag en bij toekenning geeft het aan dat er in ieder geval gedragsmatig niet meteen problemen zijn te verwachten. Zo’n bewijs voor goed gedrag vraag je online aan of schriftelijk via de gemeente.

Voorkeur bij het indienen van een aanvraag VOG

Zoals gemeld kan dat online en schriftelijk, waarbij vele gemeenten, dus ook Arnhem, de voorkeur geven aan online. Deze weg is directer, want u hebt meteen contact met de instantie die daarvoor verantwoordelijk is. Dat is het ministerie van Justitie via de website www.justis.nl. Het is ook goedkoper, want online zijn de kosten €33,85, terwijl de aanvraag via het stadskantoor €41,35 kost. Overigens gaat de schriftelijke aanvraag uiteindelijk ook naar justis.nl. Er zijn ook talrijke websites te vinden waar u, volgens hun, uw aanvraag in kunt dienen, maar dat is op zijn minst ietwat misleidend. In plaats van uw gegevens direct naar justis.nl te sturen, doet u dat naar een dergelijke website en die sturen het dan door. Indien u niet helemaal zeker van uzelf bent aangaande de procedure kan men behulpzaam overkomen, maar daar betaalt u dus extra voor. Justis biedt dezelfde hulp indien nodig. Tevens moet u bedenken dat gevoelige informatie ineens bij derden terecht komt.

Nodig

Voor een online aanvraag heeft u een geldig emailadres nodig voor de uitnodiging het aanvraagformulier te completeren en in te dienen. Contact maken gaat met behulp van een DigiD en dat is gelijk uw identificatie. Betalen gaat via iDeal. Voor een schriftelijk indienen moet het aanvraagformulier gedownload en uitgeprint worden. Dat doet uw werkgever en die vult dan alvast haar deel in. Vervolgens maakt u een afspraak bij de balie voor Burgerzaken van Arnhem en verschijnt u op het afgesproken tijdstip met een geldig legitimatiebewijs, het volledig ingevuld formulier en het liefst een pinpas. Het is overigens mogelijk iemand anders te machtigen dit voor u te doen.

Afhandeling

Het aanvraagformulier komt dus bij justis.nl terecht en zij gaan beoordelen of er gedragsmatige bezwaren zijn bij het uitoefenen van uw hopelijk nieuwe werk. Dat gaat bijvoorbeeld via het strafblad, maar ook of bepaald gemarkeerd gedrag relevant is in uw nieuwe baan. Is er sowieso niets te melden, dan gaat het heel snel, maar het kan tot wel 6 weken duren voor u uw VOG thuis opgestuurd krijgt.